Salg, service og reiseliv [Hopp til innhold]

Salg, service og reiseliv

Liker du å arbeide med mennesker og yte service? Da er en karriere innen salg, service og reiseliv det rette valget for deg! Salg, service og reiseliv er et nytt utdanningsprogram ved Kurs vgs fra høsten 2020.

Fremtidens næringsliv etterspør gode fagarbeidere og dette utdanningsprogrammet fører fram til yrker i et bredt spekter av servicebransjen.

Salg, service og reiseliv gir elevene kompetanse i forretningsdrift, entreprenørskap og samhandling med et mangfold av mennesker. Elevene stimuleres til skaperglede og utforskertrang gjennom praktisk problemløsning.

Les mer om hvem utdanningen passer for, hva du lærer og hva du kan bli på vilbli.no

Oppbygging av utdanningen

Opplæringen består som regel av 2 år i skole og 2 år som lærling i en bedrift.

Første året - Vg1

På Vg1 har elevene fellesfag innen Salg, service og reiselivsfagene. Vg1 er søkbart ved Kurs videregående skole høsten 2020.

Les mer om Vg1 (lenke til Vg1-artikkel)

Andre året - Vg2

Du som allerede går i Vg1 Service og samferdsel skoleåret 2019/2020, søker deg videre til Vg2 innenfor det "gamle" utdanningsprogrammet. På vår skole kan du på Vg2-nivå velge:

Les mer om Service og samferdsel på vilbli.no

Slik søker du

Du søker via nettsiden www.vigo.no innen 1. mars. For enkelte søkere er fristen 1. februar. 

Veien videre

Etter 2 år i skole kan du søke læreplass, og tilbringer ca, 2 år som lærling i en bedrift. Du kan også ta påbygging til generell studiekompetanse, slik at du kan søke opptak til universitet og høgskole.